Kusursuz,Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktaları





  • Kekin kıvamını belirlemede en önemli şey ölçüdür. Malzemeleri ölçü kaplarını kullanarak ölçün.
  • Kullandığımız malzemeler oda sıcaklığında olmalı çünkü soğuk kullanılan malzemeler kekin kabarmasını önlüyor.
  • Kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
  • Kekleri fırına vermeden önce fırını mutlaka ısıtın.
  • Yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurta ve toz şekerin çok iyi çırpılması kekin kabarmasında etkili olmaktadır.
  • Yumurtanın beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpılması, kekin kabarmasında daha da etkili olur.




  • Un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek kullanmalısınız.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.
  • Keki süt ile yaparsanız, kekiniz daha ıslak görünümlü olur. Islak kek, kakaolu kek ve buna benzer kek yaparken sütü tercih etmelisiniz.
  • Kabartma tozu veya karbonat da elenerek unun içine konulmalıdır.
  • Kabartma tozu veya karbonat bayat olursa kek kabarmaz.
  • Karbonat veya kabartma tozu ilave edilince de yavaş yavaş karıştırmalıdır.
  • Kabartma tozu veya karbonatın üzerine mutlaka limon sıkılmalıdır.


  • Fındık, fıstık veya ceviz gibi malzemeler keke en son konulur.
  • Meyve ve çikolata parçaları da en son ilave edilmeli ve bu ilave malzemeler kuru olmalıdır.
  • Bu ilave malzemeleri una veya nişastaya bulayıp koyarsanız dibe çökmez.
  • Çırpma sonunda un ve diğer malzemeler eklenince tahta kaşıkla yavaş yavaş yedirerek karıştırılmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar