Ana içeriğe atla
Kusursuz,Kabaran Kek Yapmanın Püf Noktaları
- Kekin kıvamını belirlemede en önemli şey ölçüdür. Malzemeleri ölçü kaplarını kullanarak ölçün.
- Kullandığımız malzemeler oda sıcaklığında olmalı çünkü soğuk kullanılan malzemeler kekin kabarmasını önlüyor.
- Kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
- Kekleri fırına vermeden önce fırını mutlaka ısıtın.
- Yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurta ve toz şekerin çok iyi çırpılması kekin kabarmasında etkili olmaktadır.
- Yumurtanın beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpılması, kekin kabarmasında daha da etkili olur.
- Un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek kullanmalısınız.
- Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.
- Keki süt ile yaparsanız, kekiniz daha ıslak görünümlü olur. Islak kek, kakaolu kek ve buna benzer kek yaparken sütü tercih etmelisiniz.
- Kabartma tozu veya karbonat da elenerek unun içine konulmalıdır.
- Kabartma tozu veya karbonat bayat olursa kek kabarmaz.
- Karbonat veya kabartma tozu ilave edilince de yavaş yavaş karıştırmalıdır.
- Kabartma tozu veya karbonatın üzerine mutlaka limon sıkılmalıdır.
- Fındık, fıstık veya ceviz gibi malzemeler keke en son konulur.
- Meyve ve çikolata parçaları da en son ilave edilmeli ve bu ilave malzemeler kuru olmalıdır.
- Bu ilave malzemeleri una veya nişastaya bulayıp koyarsanız dibe çökmez.
- Çırpma sonunda un ve diğer malzemeler eklenince tahta kaşıkla yavaş yavaş yedirerek karıştırılmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder