Hindistancevizli-Pişmaniyeli Muffin
Cumartesi günü annem ve babam dışarı çıktılar ablam işe gitti.Onlar gelene kadar yemek yapmam gerekiyordu.Tavuklu Noodle yapmaya karar verdim.Tavuklarımı kuşbaşılık doğradım dinlenmesi için dolaba kaldırdım.O sırada hazır akşam yemeği yapmışken tatlımız da olsun istedim.Evde bolca hindistancevizi ve pişmaniye vardı.Netten biraz bakındım ve muffin dikkatimi çekti evde de herkes seviyor.
Un hariç tüm malzemeleri çıkardım un kavanoz'unu görünce içerisinde çok az olduğunu gördüm tam malzemeleri kaldırıyorken aklıma "kek unu" geldi.Dolapta her zaman 1 paket olur çok kullanmam ama kurtarıcı diyebilirm.
Kekleriniz de "kek unu" mutlaka kullanmalısınız,çok güzel kabartıyor kek çeşitlerinizi.*Unutmamanız gereken *KABARTMA TOZU* içeriyor ekstra kabartma tozu kullanmanıza gerek yok.
Üstlerini bitter çikolata,hindistancevizi ve pişmaniye ile kapmadan da tüketebilirsiniz.Bitter çikolata kullanmak istemezseniz çırpılmış krem şanti ile kaplayıp malzemelere bulayın.Kesinlikle lezzetine lezzet katacaktır.Damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
MALZEMELER
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı *elenmiş kek unu (normal un da kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı *elenmiş kakao
- 1 paket vanilin
ÜST SÜSLEMESİ İÇİN
- 2 paket bitter çikolata (benmari eritilmiş) ya da
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
- Pişmaniye
YAPILIŞI
- Yumurta,şeker ve vanilini mikser ile rengi beyaz olana,köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvıyağ ekleyin çırpın.
- Süt'ü ekleyin çırpın.
- Bir kapta un ve kakaoyu eleyin harca ekleyin,mikser ile sadece karışana kadar çırpın.
- Cupcake tepsisine kağıt yerleştirin.
- Bir kaşık ile harçtan alın ve paylaştırın.Yaklaşık 12 adet muffin çıkacaktır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Piştiğini batırdığınız kürdanın temiz çıktığında anlayacaksınızdır.
Bon Appétit !
Yorumlar
Yorum Gönder