Ana içeriğe atla
Kurabiye Püf Noktaları
Kurabiye Canavarları'nın bilmesi gereken püf noktaları;
Kurabiyenin yumuşak olup ağızda dağılması için, eritilmiş, yahut oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış tereyağı kullanmak gerekir. Kurabiyenin kıvamı pişme süresine de bağlıdır. Çok pişen kurabiye sertleşir. Kurabiyenin piştiğini alt kısmına bakarak anlamak mümkündür. Hafif kızarmışsa, işlem tamamdır.
Sıvı yağ kullanımı kurabiyeyi nispeten yumuşak yapar. Tereyağ yahut kaliteli bir margarin, daha dökümlü, gevrek ve ağızda dağılan kurabiyelerin püf noktasıdır. Kurabiyeye, ölçüsünden fazla un ilave edilmemelidir.
Hamur, yoğrulma aşamasında ellerin sıcaklığıyla cıvıklaşacağından, yoğurma işleminden sonra yaklaşık 30 dakika boyunca buzdolabında bekletilmeli ve kendini toplaması, dinlenmesi sağlanmalıdır.
Kurabiyelerin pişerken yüzeyleri çatlamasın ve kabartma tozu kokusu gelmesin istiyorsanız, kabartma tozunu hiç ilave etmeyin.
Eğer kabartma tozu veya karbonat ekleyecekseniz, üzerine 1-2 damla limon suyu ilave edin.
Kurabiyeler düşük ısıda ağır ağır pişmelidir.
Tatlı kurabiye yapacaksanız, şekerle yumurtaları uzun süre çırpın.
Pürüzsüz ve iyi kabaran bir kurabiye hamuru için unu elekle eleyin.
Kurabiye hamurundaki ideal kıvam kulak memesi yumuşaklığın olmalıdır.
Malzeme oranının dışına çıkarsanız, kurabiyeleriniz dağılır. Tarife birebir uyun.
Pişen kurabiyeleriniz uzun süre dayansın, kolaya kolay bayatlamasın istiyorsanız, ağzı kapaklı kutularda hava almayacak biçimde muhafaza edin.
Kurabiyelerinizi muhafaza ettiğiniz kutunun içine 1-2 adet kesme şeker yahut birazcık pirinç koyarsanız, kurabiyeleriniz daha geç bayatlar.
Yorumlar
Yorum Gönder