Kıtır Ekmek


     

    Kıtır ekmek mi deseeeem,bisküvimi bilemedim.Aslında hepimizin bildiği tavuk zinciri KFC'nin tavuklarının yanında çok severek yediğimiz bisküvi'nin tadı ile aynı.Annem "bu çok daha güzel" dedi ailemden tam not aldı.

     Sabah kahvaltılarınız da,tavuk yemeklerinizin hatta sandviç ekmeği olarak arasına peynir,domates,salatalık koyarak tüketebilirsiniz.


      "Kıtır ekmek" denmesinin nedeni içerisinde ayran ve tereyağı var ve kesinlikle hamur işlerinizde kullanmalısınız.Yanınızda biri yediği zaman kıtırtıyı duyabilirsiniz. :))




       
            Şu şu püf noktalarına uymalısınız diyemeyeceğim o kadar kolay ve pratik.Siz siz olun bir defa da olsun deneyin.Pişman olmayacaksınız.





   MALZEMELER

  • 2 su bardağı *elenmiş un    
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ayran
  • 3 yemek kaşığı tereyağı/margarin
  • Üzeri için;süt
   YAPILIŞI
  • Tüm malzemeleri geniş yoğurma kabına alın.
  • Ele yapışan vıcık bir hamur elde edeceksiniz
  • Tezgahınızı unlayın hamuru tezgaha alın,üzerine hamur ele yapışmayan kıvam alıncaya kadar un ekleyin ve yoğurun.
  • Yaklaşık 1 ya da 2 parmak kalınlığında açın.(Ben 1 parmak kalınlığında açtım yaklaşık 12 adet çıktı,daha kalın yaparsanız 6 adet çıkacaktır)
  • Yuvarlak kurabiye kalıbı ya da bardak ile kesin.
  • Yağlı kağıt serili tepsinize dizin ve üzerine fırça ile süt sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15/18 dakika pişirin. 
 
                  Bon Appétit ! 


Yorumlar

Popüler Yayınlar