Annem'in Havuçlu Keki
Çocukluğum annem'in "havuçlu keki,sarı ve elmalı kurabiyelerini" yemekle geçti.Ennn favorim "sarı kurabiye" görüp görebileceğiniz en kıtır kurabiye.Bir gün onu da yaparım.Üzerine pişirmeden önce fındık batırırdı pişerken fındık kavrulur çok lezzetli olurdu.Konudan çıktım aklım kurabiyeye kaydı.
Annem yemekte iyi olduğu kadar kek-kurabiye konusunda da çok başarılıdır.Küçükken o mutfaktayken tabure üzerine çıkar izler yardım ederdim.Mutfak aşkım annem sayesinde başladı.
Anneeeeee "canım havuçlu kek" çekti dedim birlikte tıpkı eski günlerde ki gibi mutfağa girdik ben havuçları rendelerken o keki çırpmaya başlamıştı bile.Benden çok onun eli değdi bu keke.O yaptı ben izledim biraz yardım ettim.
MALZEMELER
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker (yoksa toz şeker kullanabilirsiniz)
1 paket vanilin
1,5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
3 su bardağı *elenmiş un
2 adet büyük havuç
Ceviz (istediğiniz kadar koyabilirsiniz)
Kuru üzüm (biz koymadık ama koyabilirsiniz)
YAPILIŞI
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmakla işe başlayın.
- Havuçlarınızın kabuklarını soyun,rendenin büyük tarafıyla rendeleyin,bir kenara alın.
- Kek kalıbınızı tereyağı ya da margarin ile yağlayın,un serpin fazlasını tezgaha vurarak alın.
- Bir kapta kabartma tozu ve unu eleyin.Tarçını da ekleyin.
- Çırpma kabında oda sıcaklığında ki yumurtaları,şekerleri ve vanilini çırpmaya başlayın.*Yumurtaların rengi beyazlaşana kadar köpük köpük olana kadar.
- Tüm kuruları ekleyin ve spatula ile söndürmeden harcı karıştırın.
- En son havuç ve cevizleri ekleyin.
- Yağlanmış,un serptiğiniz kek kalıbına harcı dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirn.
Bon Appétit !
Yorumlar
Yorum Gönder