Arda'nın Mutfağı - Çikolatalı Islak Kek
Adının hakkını çok iyi veren bir kek ! Ben hemen her keki elimle yerim.Daha çok hoşuma gidiyor ama bu kek o kadar ıslak ki elle tutamazsınız.Her ısırıkta ağızda eriyen bir kek.Damakta o kadar lezzetli bir tat bırakıyor ki denemelisiniz.
Sünger Bob'a benzettim çünkü sünger de ıslak suyu füüüp diye çekiyor.Sünger olan kek çikolatalı sosu içine çekiyor ortaya lezzetli,şahane bir kek çıkıyor.
Kitap sahibi sevgili Arda Türkmen'i çok uzun yıllar tanıyorum setine gidip çekimlerine katılıyorum.Onlara yardımcı oluyorum.Bende kitap çıkarması için sabırsızlıkla bekleyenlerden biriydim.Çıktığı zaman ilk imza günü "Tüyap Kitap Fuar'ına" gittim imzalatmaya.Ablam'ın ve benim ilk görüşte favori tarifimiz oldu.Akşam vakti yaptık çok mutlu olduk.Tadı efsane,damaklara şenlik kattı.
MALZEMELER
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı mutlaka)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu (10 gr )
- 1 paket vanilin ( 5 gr )
- 1 adet limonun kabuğu
SOSU İÇİN
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Sosu için;Tüm malzemeleri sos tenceresine alıp karıştırın,ardından ateşin üzerine koyup kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kenara alıp soğutun.
Keki için;Şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın.Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip,çırpmaya devam edin.Un,kakao,kabartma tozu ve vanilin'i ayrı bir kapta karıştırın,elekten geçirerek çırptığınız karışıma ekleyin.Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip spatulayla karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak borcam'a (ya da kare tercih sizin) dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip dilmleyin.Soğuyab sosu kekin üzerine dökün,kek sosu iyice çekip soğuyuncaya kadar bekletin,soğuk olarak servis edin.
Bon Appétit !
Yorumlar
Yorum Gönder