Sıcak Yulaf



              Çoğu insan gibi bende diyet'e başladığım gün markete gidip "Yulaf" alanlardanım.Zar zor haftanın 3 günü yulaf yiyorum.Yulaf kesinlikle kurabiye de güzel NET !

              Daha fazla sıkılmamak için ara verip normal kahvaltı yapıyorum.Kahvaltının yerini dolduramıyor.

               Aynı reçeteyi "gece yulafı" olarak yapabilirsiniz.

             Sıcak yulaf; tüm malzemelerin sos tenceresinde  muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilmiş hali.

              Gece yulafı ise kaseye yulaf ve süt konur üzeri streç film ile kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir.



               Sıcak yulaf içerisine ben baharat olarak ; tarçın,zencefil ve hindistan cevizi rendesi katıyorum.Lezzet açısından güzel oluyor.Tavsiye ederim.Gelelim reçetesine;



MALZEMELER 


  • 1 su bardağı süt (soya sütü kullanmanızı tavsiye ederim ama normal süt kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağından biraz fazla yulaf
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • Evinizde olan  meyveler 
  • Kuru yemiş ve meyveleri de bir arada kullanabilirsiniz.


YAPILIŞI


  Sos tenceresine baharatlar,süt ve yulaf'ı koyun.Orta harlı ateşte muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.(Göz göz olunca alın.)Kasenize dökün üzerine evinizde olan meyveler ile süsleyip,tüketin.Yarasın kilo olmasın :))


                                          Bon Appétit !








Yorumlar

Popüler Yayınlar