EN İYİ ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE
Küçükken yemekten ve yapmaktan en çok keyif aldığım tatlı "Kurabiye" olmuştur.Kendime "Kurabiye Canavarı" diyorum.Her çeşidini seviyorum.Tatlı-tuzlu hiç fark etmez.Kurabiye olsun yeter.Süte,kahveye bana bana yemek benim için en büyük zevk !
Elimde gördüğünüz yediğim "EN İYİ ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE " Blogger yazarı "Damy's Kitchen" a ait.Arkadaş çevrem bana şöyle booool çikolatalı kurabiye reçetesi ver dediklerinde bu kurabiyeyi tavsiye ediyorum.Yapan herkes çok beğendiklerini ve bayıla bayıla yediklerini söylüyorlar.
Ben bir oturuşta kaç tane yediğimi sayamıyorum.Yanına sıcak bir kahve ya da süt ile lezzettine lezzet katıyor.
Bu kurabik'in içi yumuşacık,erimiş çikolatası ile yerken aşk yaşayabilirsiniz.Damaklarınıza şenlik katacak,yemelere doyamayacaksınız.
Bu Lezzetli Kurabiyeyi Yapmak İçin Uymanız Gereken 3 Kural Var;
1)Tereyağı neredeyse tamamı ermiş ancak sıcak olmayacak,
2)Tarife yumurta eklendikten sonra fazla karıştırmamanız lazım yoksa kurabiyenizin sert olmasına sebep olacaktır,
3)Pişirme süresine sadık kalmak.Fırından çıktıktan sonra elinizle dokunduğunuz zaman çok yumuşak olacaktı,pişmemiş hissiyatına kapılmayın,durdukça sertleşecektir.
- Bu 3 kurala uyduğunuz zaman kusursuz lezzetli mi lezzetli kurabiyeler yemiş olacaksınız.
MALZEMELER
- 120 gr (8 yemek kaşığı) tereyağ
- 50 gr (1/4 su bardağı) esmer şeker
- 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya vanilin)
- 1 adet yumurta
- 210 gr (1,5 su bardağı) un (gerekirse 1 çorba kaşığı daha eklenecek)
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 130 gr (3/4 su bardağı) kırılmış çikolata parçaları (Bitter ve Beyaz Çikolata) *Ben bitter çikolata kullandım,beyaz çikolata almayı unutmuşum.
YAPILIŞI
- Fırınınızı fanlı ayarda, 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
- Ocakta kısık ateşte veya mikrodalganın düşük ısısında tereyağını eritin. Kesinlikle sıcak olmayacak.
- Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın.
- Bir çırpma kabında tereyağ, esmer ve toz şekerleri kremsi bir kıvam alana kadar varsa makinanızın pedal aparatıyla yoksa normal çırpma teliyle çırpın.
- Vanilyayı ekleyip yine çırpın.
- Yumurtayı ekleyin ve sadece karışana kadar çırpıp hemen kapatın.
- Unlu karışımı ekleyin, çırpın ve hamur haline gelince kontrol edin. Eğer cıvık bir hamursa 1 çorba kaşığı daha un ekleyin. (Benim eklemem gerekti. Hamur ne çok cıvık ne de sert olacak. Elle yuvarlanabilir kıvamda olacak. )
- En son çikolata parçalarını ekleyin ve elinizle hamura karıştırın.
- Mini boy yapmak istiyorsanız hamurdan 17 şer gram tartarak yuvarlayabilirsiniz.
- Bu hamurdan yaklaşık 40 adet mini boy kurabiye çıkacak.
- Tepsilerinize aralarında çok az boşluk kalacak şekilde yuvarlakları dizin (kesinlikle hamurun tepesine elinizle bastırmayın) ve fırında yaklaşık 9 - 11 dakika pişirin. Kesinlikle pişmediğini zannederek daha fazla pişirmeyin.
- Fırından çıktıktan yarım saat sonra bir bardak soğuk süt eşliğinde tadına varın.
Bon Appétit !
Yorumlar
Yorum Gönder