Ay Çöreği

      Ay çöreği severler el kaldırabilir mi ? Benim en sevdiğim çörekler arasında.Evde kalmış bayat  keklerinizi değerlendirmenin en tatlı yolu.İçersine bolca kuruyemiş eklediniz mi yemede yanında yat.
     Mayalı hamur hazırlıyoruz,arasına harç doldurup fırında pişiriyoruz sonra bayıla bayıla yiyoruz.Yapması çok kolay sizi hiç yormayacak.Dışı kıtır içi yumuşacık boooool malzemeli bu Ayçöreği damaklarınız şenlik katacak.


    Ay çöreği harcına Cevizi çok yakıştırıyorum,yumuşacık kek ile kıtırlık uyumu harika.Siz siz olun bu reçeteyi yapın.Eminim ki çok seveceksiniz.

MALZEMELER

Hamuru için Malzemeler
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz


İç harcı için Malzemeler
  • 5 dilim bayat kek
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç dövülmüş ceviz
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı su


Kakaolu Kek için Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • "Marketlerde satılan hazır keklerden de kullanabilirsiniz"
YAPILIŞI
  • Kakaolu Kek Hazırlanışı
 Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpın.Daha sonra elenmiş un,kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulaile karıştırın.Daha sonra yağladığınız kek kalıbına harcınızı dökün daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

  • Ay Çöreği Hazırlanış

 Hamur için oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve şekeri iyice karıştırın.Sıvı yağ, yumurta akı, suda açtığınız maya ve mahlebi ekleyip yeniden karıştırın.Unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak içerisine tuzu ekleyip son bir tur daha yoğurun ve üzerini örtüp kenara bırakın.

  • İç harç için


 Kek, şeker, kakao, tarçın, limon kabuğu, ceviz ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Suyu da ekleyin. Homojen bir harç elde edin.

Hamuru unlu zeminde büyük oval olacak şekilde açın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlayın.
Merdaneyle uzun ince şekilde açın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Uçlarını birleştirip yuvarlayın. Hamura ay şekli verip fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.

                                                               Bon Appétit !

Yorumlar

Popüler Yayınlar