Mozaik Pasta



                 Mozaik pasta 7'den 70'e herkesin severek yediği bir pasta.Çocukluğumun tatlılarında biri.Yazın dondurma ile tüketiyorum,size de tavsiye ederim.

                  Piramit şeklinde de yapıldığı içi "Piramit Pasta"da diyenler var.Klasik olan pötibör büsküvidir ama ben "Bebe Bisküvi" kullanmayı tercih ediyorum.Bir yanım hala çocuk,sabahları kahvaltı yapmak istemediğim zaman kaseyi bebe büskivisi dolduruyorum üzerine de az süt ekleyip yiyorum.benim için en güzel kahvaltı diyebilirim.

                 Evde kalmış ya da bayatlamış kurabiyelerinizi değerlendirmek için bu Mozaik Pastayı kesinlikle yapmalısınız.Hemde içinde yumurta olmadan.Yediğim mozaik pasta da kesinlikle yumurta olmamalı.

                 Bu mozaik pasta 3-4 günde buzdolabında kalsa bayatlamıyor.İlk günkü tazeliğini koruyor.Ama en güzeli ilk günde yapıp bitirmeniz.Hatta sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.




       O zaman malzemeleri hazırlayın ve mozaik pasta yapmak için kolları sıvayın.Veeeeeeeee malzeme listemiz...

 MALZEMELER


  • 150 gr bebe bisküvisi
  • 100 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (erimiş)
  • 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
  • 40 gr (1/3 su bardağı) kakao 
  • 3 yemek kaşığı süt (oda sıcaklığında)
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI


  • Bisküvileri küçük küçük doğrayın.
  • Bir kapta kakao ve şekeri karıştırın ve içine bisküvileri ekleyip her yerini kakaoya bulayın. 
  • Tereyağını eritin ve hala sıcakken hemen bisküvilerin üzerine ekleyin.
  • Sütü de ekleyin ve iyice birbirine spatula yardımıyla yedirdikten sonra dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıda karışımı dökün. 
  • Yağlı kağıdı Salam şeklinde sarın sıkı sıkı iki ucundan kıvırın ve buzdolabında en az 2 saat donana kadar bekletin. 
  • Sonra çıkartıp pudra şekeri&kakao karışımına her yerini bulayın ve dilimleyerek servis edin. 
                             Bon Appétit !           

Yorumlar

Popüler Yayınlar