Pancake
En tatlı sabahlaaaaar Pancake ile başlaaaaar.O pazar sabahlarının vazgeçilmezi. Nutella'nın en yakın arkadaşı, reçellerin kardeşi.Pancake
Pancake yaparken belli başlı püf noktaları var;
- Kullandığınız tüm malzemeler oda sıcaklığında ve taze olmalıdır.
- Un,kabartma tozu ve vanilini mutlaka eleyin.Elemezseniz topaklanma olacaktır.
- Pancake hamurunuzu çok nazik karıştırın,çok hızlı karıştırmayın
- Pişirmeden önce tavanızı *mutlaka önceden kısık ateşte ısıtın
- Pişirirken tavanızı yağlamayın ve tavaya harç dökmeden önce bir peçete ile tavanızı silin bu sayede daha pürüzsüz pancake elde edeceksiniz.
- Hepsinin eşit büyüklükte olmasını istiyorsanız çorba kaşığı,küçük çorba kepçesi ya da 1/4 cup ölçü kabı ile dökün.
Bu püf noktalara uyduğunuz takdirde yumuş yumuş,üzeri güzel renk almış pancake yapmanıza hiçbir şey engel olmayacaktır.
Sunumda gördüğünüz gibi kurabiye kalıpları ile kesiyorum,görsellik açısından çok güzel oluyor.
PANCAKE
MALZEMELER
- 2 Adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
- 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 Su bardağı süt
- 1.5 Su bardağı *elenmiş un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilin
- Nutella
- Vişne,Çilek reçeli
YAPILIŞI
Öncelikle tavanızı ocağın üzerine koyun kısık ateşte ısıtmaya başlayın.Bir kapta elenmiş un,kabartma tozu ve vanilini karıştırın.Başka bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpma teli ile rengi açılana kadar çırpın.Daha sonra süt ve sıvıyağı da ekleyin tekrar karıştırın.En son unlu karışımı ekleyin ve çok karıştırmadan harca yedirin.Isınmış tavanızı bir peçete ile silin yemek kaşığı,küçük çorba kepçesi ya da 1/4 cup ölçü kabı ile dökün.Orta ateşte üzeri göz göz olana kadar 1 dakika pişirin.Noktalar belirginleşmeden çevirmeyin.Her iki tarafını da pişirdikten sonra sıcak servis edin.
Bon Appétit !
Yorumlar
Yorum Gönder