Vişneli Muffin
Kek çeşitlerine baktığımız zaman en kolayları'nın başında Muffin gelir.Hem çok pratik hem çok lezzetli olurlar.Evde derin dondurucunuzda reçel yapmak için sakladığınız vişneleri çıkarın ve bu muffin'i deneyim kesinlikle pişman olmayacaksınız.Ekşi-tatlı uyumunu seviyorsanız bu reçete tam size göre.
Ben vişne-çikolata,frambuaz-çikolata uyumuna bayılıyorum.O yüzden sizi bir tavsiyede bulunacağım.Kek harcını hazırladıktan sonra ilave olarak damla çikolata ya da kakao eklerseniz lezzeti daha da üst seviyeye çıkaracaktır.
Yılbaşı günü için vişneli-kakao'lu yapmıştım evde ki herkes tarafından çok beğenildi.Çikolata tadını yukarı çıkardığı için lezzetine lezzet kayıyor.
MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı donuk vişne
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı ayçiçeği yağı
- ½ limon kabuğu rendesi
- 2-3 kaşık pudra şekeri (vişneleri harmanlamak için)
- Çikolatalı yapmak isterseniz;80 gram bitter çikolata veya 1 su bardağından az damla çikolata.
- Kakaolu yapmak isterseniz 1-2 yemek kaşığı kakao eklemeniz yeterli olacaktır.
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini harmanlayın.
- Başka bir kapta yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Ayçiçeği yağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.
- Unlu karışımı da ekleyin,bu iki karışımı birbirine yedirin.
- Pudra şekerinin içine vişnelerimizi koyup güzelce harmanlıyoruz ve vişneleri de kek harcımızın içine ekleyip karıştırıyoruz.
- Cupcake tepsisine cupcake kağıdı da koyduktan sonra karışımı kabına bölüştürüp fırına atıyoruz.
- 180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder