Çikolatalı Kırmızı Kadife Kurabiye
İçi booooooool bitter çikolatalı,fırından çıktıktan hemen sonra sıcakken beyaz,bitter ve sütlü çikolata ekledikten sonra ılıkken yediğiniz zaman 1 günlük çikolata krizinize son verecek.
Sabah kahvaltısında,öğle ve akşam öğünlerim de sadece kurabiye yiyebilirm.Özellikle çikolatalı kurabiyeleri çok seviyorum.
Kırmızlığını gıda boyasından alıyor fazla katmış olabilirim,ama tadında diyecek yok !
MALZEMELER
- 198 gr un
- 21 gr kakao
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 115 gr (oda sıcaklığında yumuşamış) tereyağı
- 150 gr esmer şeker
- 50 gr toz şeker
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 tatlı kaşığı vanilya özütü *opsiyonel (ben kullanmadım)
- 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası (toz-jel-sıvı farketmez)
- 180 gr damla ya da parçalanmış bitter çikolata
- 1 paker beyaz çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
YAPILIŞI
- Un,kakao,karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın.
- Ayrı bir kapta tereyağını mikser ile 1 dakika yüksek devirde çırpın.
- Daha sonra esmer ve toz şekerleri ekleyin.Çırmaya devam edin.
- Yumurta,süt ve vanilyayı da ekleyin.Yavaş yavaş gıda boyasını ekleyin.(Rengine siz karar verin,benim gibi fazla katmayın.)
- Kuru malzemeler ve çikolata parçalarını da ekleyin.Hamur haline getirin,streç film'e sarın 1 saat mutlaka buzdolabında dinlendirin.
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.Hamurdan *20 gramlık toplar yapın.
- Fırında sadece *10 dakika pişirin.Yumuşak çıkacaktır oda sıcaklığında soğudukça sertleşecektir.
- Sıcakken beyaz,bitter ve sütlü çikolata parçaları serpin.
- Süt ve kahvenizin yanında servis edin.
Bon Appétit !
Yorumlar
Yorum Gönder