Çikolatalı Kırmızı Kadife Kurabiye

                
             İçi booooooool bitter çikolatalı,fırından çıktıktan hemen sonra sıcakken beyaz,bitter ve sütlü çikolata ekledikten sonra ılıkken yediğiniz zaman 1 günlük çikolata krizinize son verecek.

            Sabah kahvaltısında,öğle ve akşam öğünlerim de sadece kurabiye yiyebilirm.Özellikle çikolatalı kurabiyeleri çok seviyorum.

             Kırmızlığını gıda boyasından alıyor fazla katmış olabilirim,ama tadında diyecek yok !




MALZEMELER 


  • 198 gr un 
  • 21 gr kakao
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 115 gr (oda sıcaklığında yumuşamış) tereyağı
  • 150 gr esmer şeker
  • 50 gr toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü *opsiyonel (ben kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası (toz-jel-sıvı farketmez)
  • 180 gr damla ya da parçalanmış bitter çikolata
  • 1 paker beyaz çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata

YAPILIŞI


  • Un,kakao,karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  • Ayrı bir kapta tereyağını mikser ile 1 dakika yüksek devirde çırpın.
  • Daha sonra esmer ve toz şekerleri ekleyin.Çırmaya devam edin.
  • Yumurta,süt ve vanilyayı da ekleyin.Yavaş yavaş gıda boyasını ekleyin.(Rengine siz karar verin,benim gibi fazla katmayın.)
  • Kuru malzemeler ve çikolata parçalarını da ekleyin.Hamur haline getirin,streç film'e sarın 1 saat mutlaka buzdolabında dinlendirin.
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.Hamurdan *20 gramlık toplar yapın.
  • Fırında sadece *10 dakika pişirin.Yumuşak çıkacaktır oda sıcaklığında soğudukça sertleşecektir.
  • Sıcakken beyaz,bitter ve sütlü çikolata parçaları serpin.
  • Süt ve kahvenizin yanında servis edin.
                                   Bon Appétit !


Yorumlar

Popüler Yayınlar