Cake Pops



         Hem kolay hem pratik hem lezzetli bir tarif arıyorsanız doğru adrestesiniz.Evde kalmış kekleri değerlendirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı !  Bizim ev de ne zaman kek yapsam 1 dilim kek kalmaz.Ablam bu tarifi çok seviyor ve 4-5 adet hemen mideye indirir.O yüzden marketler de satılan kakaolu baton keklerden alıp kullanıyorum.

         Çocuklarınızın doğum günlerinde,nişan gibi özel günlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz hem sunum hem lezzet açısından sevdikleriniz tarafından tam not alacaksınız.




 

MALZEMELER


  • 2 paket kakaolu baton kek
  • 100 ml krema
  • 3 paket bitter çikolata
  • Toz antep fıstığı
  • Renkli pasta süsleri
  • Hindistan cevizi
  • Karamel sos
  • Cake pops çubukları (pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz)

YAPILIŞI



  • Kekleri elinizle un ufak olana kadar parçalayın.
  • Kremayı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan toplar yuvarlayın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve topları dizin.10-15 dakika soğutun.
  • Çikolatadan az bir miktar  benmari usulü eritin.
  • Buzdolabından topları çıkarın ve çubukları önce erimiş çikolataya batırın daha sonra toplara batırın.Bu işlem çikolata kek'e yapışıp, donarak çubuktan düşmesini engelliyor.
  • Buzdolabında 20-25 daha çubuktaki çikolatalar donana kadar bekletin.
  • Kalan çikolataları tekrar eritin.
  • Buzdolabından top keklerinizi çıkarın çikolataya batırın ve süsleyin.
  • Servis edene kadar buzdolabında bekletin.
                                                                             Bon Appétit  !










          

Yorumlar

Popüler Yayınlar